Alla inlägg under april 2009

Av Nina - 24 april 2009 10:46

En dag, följde min rara lilla grannes hantverkare, med sin flickvänn ut till stallet för att hjälpa henne ta in hästarna. På vägen tillbaka hör dem hundskall, varpå grannens flamma skriker, SPRING, Bill & Bull är lösa, -Rädda dig in i stallet!! Hon springer å han fattar iiiingenting, utan går sakta mot stallet. Då ser han två små hundar komma springandes, det han inte visste var att: Bill o Bull, två JR's, var inte vänlig inställda! Dem satte sig i hans ben & tuggade på honom. Han kastade iväg dem & (som han uttryckte det) såg hur dem vände i luften och attackerade honom igen, envisa som synden. 120stygn blev resultatet av deras anfall & jag lovar, benen på honom var duktigt perforerade! Med den berättelsen på näthinnan........

Av Nina - 23 april 2009 17:56

Har ändrat om alla mina promenader hemma. Allt för att slippa bli påflugen av kreti & pleti, men av någon skum anledning blir vi det ändå, VARFÖR? Vad har vi gjort för ont?!

Så denna morgon går jag utefter, den i vårt område, hårt trafikerade vägen. Ser lite längre fram på motsatta sida att det kommer en karl springandes med något litet ludet vid vänster sida. Efter som att det utefter vägen, förutsätter jag att man har sin hund kopplad, man vill ju inte att den skall bli överkörd. Uppenbarligen tänker inte alla  hundägare så, nå väl. Glimz noterar & det gör jag med, att den dära lilla krabaten är INTE vänligt inställt. Tur som f*n upptäcker oxå husse det. Försöker att stoppa lilla JR, som låter värren än värst *grrrr* Glimz tog för första gången i hennes liv en röstkorrigering ifrån mig & jag harklade mig knappt *seger* gick vidare sneglade lite åt höger för att sen spatsera förbi & titta framåt :D Då ser jag snett i ögonvrån hur mannen snabbt kastar sig & suger tag i JR & får som tur va stopp på den lilla hårbollen, som för övrigt var HELT RABIAT! Har väl aldrig i mitt liv varit så koncentrerad på min hund, som uppförde sig EXEMPLARISKT *stolt* En bil stannar och ut kommer min granne som såg slutet av tumultet & frågade hur det gått -Säg inte att Glimz blivit påflugen IGEN! Nä, denna gång var det en rikskvick karl, som gjorde en snygg kasträddning. Det finns en hund jag är rädd för och det är just JR & varför? Det skall jag berätta för er en annan gång :D

Av Nina - 23 april 2009 10:27

Vilken rolig träning, här följer lite bilder av den

Av Nina - 22 april 2009 21:42

Häftigt! Måste se hur det blir när jag bloggar ifrån mobilen det fanns lite mer att göra på denna blogg

Av Nina - 22 april 2009 20:29

Om vi säger så här...det var läääääänge sen som Glimz körde sök & uppenbart jag oxå!! Shit vad fel allt kan bli *morr* Duktig matte lägger ut en figge i hörnet & skickar självfallet Glimz åt det hållet, så långt är det bra. Ser hur Glimz hittar figgen, kommer in å gör ett jäääätte fint framslag *stolt* men utan rulle i mun *vad hände?* Lägger ner tösen, går ut mot figgen & frågar om hon varit där, å se det hade hon minnsan.

Går tillbaka till sigen & ber nästa figge att gå ut å lägga sig i nästa hörn. Glimz ville på det bestämdaste springa ut på ett påvis, men icke om den inte är markerad. Sen kom Einsten på......öööhh sitter inte rullen lite för högt upp?? JAPP så var det, hå vete oxå!! Klart hon inte kunde markera figge när jag glömt hänga ner rullen *shit* Hur klumpig får man vara eg!!

Av Nina - 21 april 2009 22:07

Angående den hundväst som säljs
under varumärket ”Back-On-Track”

Nationella Dopingkommissionen (NatDopK) vill uppmärksamma SKKs medlemmar på att västen Back-On-Track marknadsförs med information om att den har egenskaper som påskyndar bland annat läkning av olika skador på hundar, och/eller häver smärta för hunden och att detta sker genom att västen är preparerad med ospecifiserade keramiska substanser.

Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 14 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda ”Back-On-Track-västen”14 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller oavsett om hunden anses vara frisk eller inte.

NatDopK vill uppmärksamma att västen Back-on-Track marknadsförs med att ge följande effekter;

  • Smärtlindring
  • Lindrar inflammation
  • Minskar muskelspänning
  • Ökad blodcirkulation
  • Läkning påskyndas
  • Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
  • Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
  • Förebygger skador i muskler och leder

NatDopKs beslut grundar sig, dels på Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, dels på det faktum att Djurskyddslagen föreskriver att djur som är sjuka eller har/visar smärta inte får belastas. Med andra ord inte delta vid prov, tävling eller utställning. När det gäller träning kan inte lagen tolkas på annat sätt än att endast rehabiliteringsträning är tillåten.

När det gäller Nationellt Dopingreglemente för hund ska det också uppmärksammas att detta skiljer sig på ett flertal punkter från dopningsreglementen på humansidan. Orsaken till detta är främst att det rent juridiskt anses att varje människa själv svarar för sin behandling och medicinering. Detta kan av ganska självklar anledning inte ett djur svara för.

För de hundägare som önskar använda en värmande väst så är till exempel västar av Neupren- eller Fleecematerial tillåtna för att hålla sin hund varm.

Av Nina - 20 april 2009 15:13

Kennelhosta är ett samlingsnamn på flera olika smittämnen som orsakar hosta hos hund. Hostan insätter ofta akut med kikhosteliknande symptom, djurägaren ofta tror att något fastnat i halsen på hunden. I många fall blir hostan så kraftig att vitt slem hostas upp eller hunden till och med kräks. Flera virus och bakterier kan orsaka kennelhosta, vissa ensamma, andra i kombination. Den viktigaste bakterien är Bordetell bronchiseptica (B. Bronchiseptica) och de viktigaste virusen är hundens parainfluensavirus (CpiV) och till viss del även hundens adenovirus typ 2 (CAV-2).

Smittspridning

Smittan överförs framförallt via direktkontakt men kan också ske genom t ex gemensamma vattenskålar. Kennelhosta sprids framförallt genom utställningar, tävlingar samt genom dagis och andra täta hundkontakter. Virusen smittar framförallt under den första hostveckan medan bakterien kan utsöndras i 3-4 månader efter genomgången infektion.

Sjukdomsförlopp

Inkubationstiden för kennelhosta är 4-10 dagar. De flesta hundar har en febertopp precis i början av sjukdomen, men har sen normal temperatur (vilken för hund ligger mellan 38-39grader Celsius). Hosta i varierande grad under 5-10 dagar för att sedan tillfriskna helt. Vissa hundar hostar i upp till 2-3 veckor. I sällsynta fall kan hunden drabbas av en sekundär infektion med bakterier och få lunginflammation. Hunden får då ett kraftigt påverkat allmäntillstånd och ofta feber igen.

Här finner du mer info: Djurklinikenroslagstull

Av Nina - 19 april 2009 17:47

Låååång dag med start kl 09:30 i Enköping för MU av Sarri. Sen for vi vidare till

Tärnsjö. Där blev det ett lång spår till Glimz med 6 spetsvinklar & 5 av dem tog hon gaaaaaaaaaaalant *mallig*

Ett uppletande med 5 föremål, snyggt jobbat av tösen. Hon hade innan suttit i bilen och skrikit nåt så galet, som om jag inte visste att hon kunde detta moment?! MATTE JAG KAN!! Glimz, -Jag vet att du kan gummiz :) 

Så här tycker jag...


Vad är sant? Är det det du läst, hört eller sett? Tål att tänkas på....

Det här hände senast...

Bloggar jag besöker...

Fråga mig...

19 besvarade frågor

Seek and Find...

Tidigare år skrev jag detta...

Föreläsningar/Kurser...

                   2012

25/1 Föreläsning om skott

14/2 Hundens Språk & Tankar

20/3 Jakt/apportering U-hund

27/3 Jakt/apportering U-hund

9/4 Prova på Jaktprov Dummy

10/4 Jakt/apportering U-Hund

17/4 Jakt/apportering U-hund

22/4 Prova på Jaktprov Vilt

24/4 Jakt/apportering U-Hund

3-6/5 Läger Kloten

8/5 Jakt/apportering U-Hund

11-13/5 Jakthelg

18/5 Jaktprov träning

25-27/5 Tullgarn Jaktmässa

6/6 Jakt heldag i vatten

7-14/7 Tåmeläger

10-16/9 Marmaläger

4-7/11 Klotenläger

 

             2011

22/1 Curt Blixt - Avel

10/2 Memea Molin

15/2 Maria Hagström

16/2 Tobias Gustavsson Jens Karlsson

6/3 Rottweilerutställning

13/3 Vildmarksmässan

23/3 Kenth Svartberg - Bra Relation

24/3 Jan Gyllensten 

3/4 Frida Wallén-Sökdag

22/4-1/5 Marma - Läger

5/5-8/5 Kloten

12/5 Cesar Millan 

26/6 Ivan Balabanov IPO seminar

27-29/6 Anna Lindelöv

31/7-5/8 Obedience Rules

1/8-3/8 Anna Lindelöf

16-18/9 Monica Henriksson

23-25/9 Kloten

28/09 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

11/10 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

19/10 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

2/11 Jakt-Valpkurs (EvaThS)

26/11 Tävling lydnadklass I

Bloggar, uppdateras då & då...

Hemsidor jag besöker...

Instruktörer & Föreläsare...

Jakt...

TräningsTipsLänkar...

Tips på läger...

Hundsidor som är bra...

Detta har hänt....

Indelat i kategorier...

Det händer nåt nytt varje dag..

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Vädret hemma hos mig...

Counter start 27/9 -10

Website counter

Mat & Hälsa...

Övrigt att hålla reda på...


Skapa flashcards